Nu met de vele regen is watergeven iets minder aan de orde, maar met de achterliggende jaren in gedachten weten we dat een optimale watergift een groot verschil kan maken. Kennis van het perceel is eerste startpunt om te bepalen hoe het beste water gegeven kan worden. De website boerenbunder.nl kan hierbij een handig hulpmiddel zijn.
Door het invoeren van de postcode kan eenvoudig het perceel gevonden worden. Als het gaat om watergeven zijn de opties ‘grondsoort’ en ‘hoogte’ vooral interessant om te bekijken. De meeste telers weten via een eerder genomen bodemmonster wel wat de gemiddelde afslibbaarheid van het perceel is. Door binnen boerenbunder.nl de optie ‘grondsoort’ aan te klikken kan ook de (globale) variatie binnen een perceel bekeken worden.
Hoogteverschillen binnen een perceel kunnen via de optie ‘hoogte’ vrij exact bekeken worden. Met verschillende kleuren wordt de hoogte ten opzichte van NAP binnen een perceel inzichtelijk gemaakt. De kaarten kunnen een handig hulpmiddel zijn om de watergift te optimaliseren.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 29 juli 2021 - 16:57