Alleen een combinatie van verschillende maatregelen kan schade door de bruin gemarmerde schildwants inperken. De afgelopen jaren is in Italië naarstig gezocht naar geschikte bestrijdingsmethoden tegen de bruin gemarmerde schildwants. “Voor een goede bestrijding is goed waarnemen essentieel”, zegt Michele Preti van het ASTRA Testcentrum. Door goed waar te nemen, maak je behandelingen effectiever, want schildwantsen zijn in staat zich aan allerlei omstandigheden aan te passen. Ze leven het liefst in de toppen van de bomen, maar als het te koud is of te vochtig, verstoppen ze zich.
In Italië wordt inmiddels gewerkt met feromoonvallen. Deze worden al langer gebruikt in de Verenigde Staten. Het gaat niet om de verwarrende techniek met sexferomonen, maar om vallen waarin zoveel mogelijk wantsen worden verzameld, de attract&kill techniek. De vallen zijn in staat wantsen binnen een straal van 50 à 60 meter aan te trekken.

Ook wordt gekeken naar de effectiviteit van natuurlijke vijanden als Trissolcus japonicus, Trissolcus mitsukurii en Anastatus bifasciatus. Alle drie hebben ze effect op de schildwants, maar alle drie op een andere manier. Daardoor kunnen ze elkaar aanvullen.
Tot slot zijn netten een goede optie om gewassen te beschermen tegen de bruin gemarmerde schildwants, maar ook deze maatregel is alleen effectief in combinatie met andere maatregelen.

Bron: freshplaza.com

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 10 december 2019 - 16:49