Beste NFO-leden,

Op dit moment rijzen er veel vragen omtrent het coronavirus. We kunnen er met z’n allen trots op zijn dat de fruitsector als voedselketen een essentiële beroepsgroep is. Echter zijn er nu veel onzekerheden. Zo zijn er verschillende geluiden vanuit Polen over grenscontroles, en medewerkers die teruggaan moeten 2 weken in thuisisolatie. De afzet van hardfruit zag eind vorige week een piek door het hamsteren, de zachtfruitsector kreeg het nieuws dat alle horeca sloot. Boerderijwinkels stellen zich flexibel op door product thuis te gaan bezorgen, alhoewel schoolfruit nu natuurlijk niet geleverd zal worden.
De NFO gaat u zo goed mogelijk informeren over de gevolgen van het coronavirus en de stappen die u daarbij kunt ondernemen. Op www.nfofruit.nl/coronavirus staat telkens het laatste nieuws. De NFO is aangehaakt bij het crisisteam van LTO en de Taskforce Arbeid inzake het coronavirus. Zo kan de NFO snel schakelen. Vanochtend vindt er een overleg plaats van de Taskforce. Hierin worden problemen met betrekking tot arbeid geïnventariseerd en samen aan oplossingen gewerkt.
In de loop van de dag volgt nog een extra bericht met actuele informatie over corona.
We adviseren u het nieuws op onze website zo goed mogelijk te volgen. Zijn er vragen of problemen over arbeid/personeel neem dan contact op met NFO-beleidsmedewerker Martijn Donker, bij voorkeur via mail. Voor algemene vragen bel naar de NFO via 079-3681300.

Dit bericht is geplaatst op maandag 16 maart 2020 - 11:02