In de laatste collegevergadering heeft het Ctgb één toelating en twee uitbreidingen met betrekking tot de fruitteelt gerealiseerd. Dodifun SC, met werkzame stof dodine, van Certiplant is in de teelt van appel, peer en kers toegelaten als fungicide.
Het etiket van Scala, op basis van pyrimethanil, van BASF heeft een uitbreiding gekregen voor de toepassing in de teelt van appel en peer ter bestrijding van grauwe schimmel/vruchtrot veroorzaakt door Botryotinia fuckeliana en bewaarziekten veroorzaakt door Neofabraea species.

De toelating van het middel Vintec met werkzame stof Trichoderma atroviridestrain SC! Van BiPA is uitgebreid met kleine toepassingen in de teelten van onder andere: steenvruchten (onbedekte teelt), kers (onbedekte teelt), aardbei (onbedekte teelt), aalbes, kruisbes, blauwe bes, veenbes (onbedekte teelt), moerbei, kiwibes, vlierbes (onbedekte teelt), druiven (onbedekte teelt), braam, framboos, dauw-bramen, noten (onbedekte teelt), vijg (onbedekte teelt) en kiwi (onbedekte teelt).

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 2 november 2021 - 16:57