De bloesemtijd is het mooiste moment van het jaar in de boomgaard. Een ideaal moment om de sector positief in beeld te brengen. Fruittelers kunnen daar zelf ook aan meedoen door bijvoorbeeld foto’s van bloesem en informatie over bloesemtochten te delen op social media. Twee links die u daarvoor kunt gebruiken zijn die van de Bloesemalert Rivierenland en van de Bloesemtochten van het Fruitteeltmuseum.

De bloesemalert is een initiatief van Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland. Toeristen en dagjesmensen die de bloesem in de regio Rivierenland willen bewonderen, kunnen zich nu inschrijven voor de bloesemalert. Het bureau wil toeristen zo nog beter informeren voor een geslaagde dag in deze fruitregio. Op rivierenland.nl/bloesem zijn onder andere fiets- en wandelroutes te vinden en ook een handige uitleg over hoe de bloesems van de verschillende fruitsoorten te herkennen zijn.
Op 28 maart werd de eerste alert van dit seizoen verzonden: de eerste kersen- en pruimenbloesems in de Betuwe waren al gespot. Op 1 april meldde de alert dat na het mooie weer van afgelopen weekend al veel pruimen- en kersenbomen in bloei staan. De verwachting is dat het steenfruit eind van de week in volle bloei staat.

Het Fruitteeltmuseum organiseert op de zaterdagen 13 en 27 april begeleide bloesemfietstochten en op zaterdag 20 april een bloesemwandeltocht. De tochten zijn 18 km lang en van de wandeltocht is ook een versie van 12 km. Meer informatie over de tochten en aanmelden is te vinden op fruitteeltmuseum.nl.

Een groots evenement is natuurlijk de Rode Kruis Bloesemtocht op 13 april, met als startpunt Fruitmasters in Geldermalsen, klik hier voor de juiste link.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 2 april 2019 - 17:29