De eerste editie van ‘De Fruitigste Zachtfruitdagen’ kan, ondanks het ietwat tegenvallende weer, worden bestempeld als een succes. Consumenten bezochten in groten getale de circa twintig zachtfruitbedrijven die afgelopen weekend hun deuren openstelden voor het publiek. De telers van de deelnemende bedrijven vertelden enthousiast over hun bedrijf. Maar naast informatief, was het event vooral ook heel gezellig. NFO-voorzitter Gerard van den Anker: “Onze fruitambassadeurs hebben afgelopen weekend het publiek goed laten zien met hoeveel passie zij hun bedrijf runnen.”
Op de bedrijven verspreid door het land waren tal van activiteiten: rondleidingen, proeverijen, kinderspelen, zelfpluk, presentaties van imkers, et cetera. Bezoekers kwamen op die manier meer te weten over de zachtfruitteelt en zagen met hoeveel zorg en passie de ondernemers hun producten telen.
De organisatie van ‘De Fruitigste Zachtfruitdagen’ was in handen van de NFO en Simply the Bes. Vorig jaar organiseerde Simply the Bes al een open dag voor blauwebessenbedrijven. Om een grotere landelijke dekking te realiseren en meer impact te creëren, haakte de NFO dit jaar aan bij het evenement en werd de open dag uitgebreid naar de teelt van framboos, braam, rode bes en kers. In Fruitteelt van aankomende vrijdag volgt een artikel over het evenement.

Klik hier voor een foto-impressie van ‘De Fruitigste zachtfruitdagen’

Dit bericht is geplaatst op maandag 15 juli 2019 - 16:45