Woensdag 13 april op de Fruitteelt vakbeurs in Houten ondertekenden Delphy, CAF en FruitConsult een intentieverklaring tot toetreding van Delphy als aandeelhouder van proefbedrijf Randwijk B.V. per 1 januari 2023. Proeftuin Randwijk is dé centrale plaats in Nederland waar onafhankelijk en praktijkgericht innovatie en kennisontwikkeling voor de Nederlandse fruitteelt plaatsvindt. De focus ligt op duurzaamheid, kwaliteit, efficiënte en op rendabele productiesystemen. Op de proeftuin is een mix te zien van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo’s op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen en technologie.

De exploitatie van de proeftuin is ondergebracht bij het proefbedrijf Randwijk B.V. De ambitie is om de proeftuin in nauwe samenwerking met partijen in de fruitsector de komende jaren verder te versterken als dé plek voor innovatie in het hard- en steenfruit. CAF, FruitConsult en Delphy slaan daarom de handen ineen om Proeftuin Randwijk de komende jaren verder te ontwikkelen. Delphy draagt bij aan deze ontwikkeling vanuit haar kennis van digitalisering van de (fruit)teelt en vanuit teeltkennis en is daarmee een waardevolle aanvulling op de expertise van CAF en FruitConsult.

De komende tijd werken partijen samen aan nieuwe plannen voor de proeftuin. Verdere versterking van de verbinding met de sector is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

De intentieverklaring werd getekend in de stand van de Nederlandse Fruit Organisatie (NFO). De NFO vindt het als partner van proeftuin Randwijk belangrijk dat de proeftuin zicht blijft versterken. Door de beoogde samenwerking met Delphy wordt het fundament onder de proeftuin versterkt en de drie organisaties vullen elkaar inhoudelijk en wat betreft het werven van opdrachten aan.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 14 april 2022 - 15:00