Een Belgische teler met kersen in Frankrijk heeft de eerste ervaringen opgedaan met het digitaal vastleggen van de plukprestaties van zijn werknemers. Met dit onderdeel binnen het pakket van Agromanager kunnen telers plukprestatie per plukker, groepje plukkers of locatie in de boomgaard vastleggen.
Met het opschuiven van de oogst richting het noorden gaat dezelfde teler ook in België werken met dit systeem. Tegelijk zullen nog een aardbeienteler en een teler van blauwe bessen ervaring op gaan doen met dit systeem. “Plukkers krijgen een rolletje stickers mee die ze kunnen plakken op de kistjes die ze geoogst hebben. Met een mobiele telefoon kunnen deze stickers gescand worden en wordt vastgelegd door wie en waar de vruchten geoogst zijn”, legt Laurens Tack van Agromanger uit.

In het hardfruit is het lastiger de prestatie per plukker te meten, maar kan gewerkt worden per groepje plukkers.
Naast het vastleggen van de prestatie per plukker kan het systeem ook gebruikt worden om bijvoorbeeld de plukprestatie in verschillende plantsystemen met elkaar te vergelijken. Doordat ook de gps-locatie tijdens scannen wordt vastgelegd, kunnen deze gegevens binnen Agromanager ook weer gekoppeld worden aan andere teelthandelingen die in het seizoen zijn uitgevoerd of nog gedaan moeten worden.

Bekijk hier de video op Facebook.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 juni 2021 - 16:30