FarmersDefenceForce (FDF) gaat een nieuw boerenprotest organiseren op Wereldvoedseldag woensdag 16 oktober. De actie zal plaatsvinden in de Randstad, maar waar het protest precies zal zijn, is nog niet bekendgemaakt. “Ondanks het ultimatum dat er ligt, gaat de politiek onvermoeibaar door met het saneren en demotiveren van onze beroepsgroep”, motiveert FDF op haar Facebook-pagina.
FDF is ontstaan na de bezetting van de varkensstal in Boxtel op 13 mei 2019.

Agractie wil in gesprek met minister
Het boerenprotest van dinsdag 1 oktober werd georganiseerd door verschillende partijen, waaronder FDF, onder de naam Agractie. Agractie neemt geen deel aan de organisatie van het nieuwe protest, maar zegt daarover op haar website: “Als andere partijen dat wel doen is dat hun goed recht.”
Afgelopen maandag publiceerde Agractie een open brief aan minister Carola Schouten op de website. Agractie wil een ministeriële erkenning als belangenbehartiger van de agrarische sector. Ook pleit zij voor regelingen die het gebruik van Nederlandse producten in (semi-)publieke kantines verplicht stelt. Daarnaast wil Agractie budget om de beoogde herwaardering van de Nederlandse landbouw te bereiken. Tot slot wil Agractie in gesprek met de minister en uiterlijk 18 oktober reactie van haar op de gestelde eisen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 8 oktober 2019 - 17:39