Bijschrift: Ulma machine die kratten uitklapt

Bijschrift: De Zwitserse peer Fred is genomineerd voor de FLIA

Bijschrift: File lopen op de beurs

Tot en met vrijdag vindt de jaarlijkse Fruit Logistica weer plaats in Berlijn. De redactie van Fruitteelt is ook aanwezig op deze driedaagse handelsbeurs waar jaarlijks bijna 80.000 bezoekers op af komen. Op het Holland paviljoen is uiteraard de Conference peer te proeven. Op verpakkingengebied neemt het aantal bedrijven toe en wordt er steeds meer ingezet op natuurlijkvriendelijk verpakkingsmateriaal. Automatisering groeit ook nog steeds in de verpakkingsindustrie, zoals het automatisch uitklappen van kratten door een Ulma machine.
De stemming onder de appel- en perentelers is heel mager, met name de Duitse en Belgische telers hebben weinig hoop op een goede afzet, vooral vanwege de matige uitstalkwaliteit hetgeen een rem geeft op de consumptie. Innovaties door bedrijven zijn er echter in overvloed en de bioteelt staat steeds meer in de schijnwerpers.
Tijdens een lezing over de Brexit werd duidelijk dat er veel zorgen zijn hierover.
Op vrijdag 8 februari wordt de jaarlijkse Fruit Logistica Award (FLIA) uitgereikt aan een veelbelovend product. Op fruitgebied is de Zwitserse peer Fred genomineerd.
In een volgend Fruitteelt nummer volgt meer informatie over de beurs.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 7 februari 2019 - 17:01