Ondanks de nasleep van het vorstjaar 2017 en de droge zomer van 2018 heeft FruitMasters vorig jaar een omzetstijging van 8 procent gerealiseerd. De omzet bedroeg € 325 miljoen. Netto kwam de coöperatie uit op een resultaat van € 122.000 (tegen € 596.000 in 2017 en € 129.000 in 2016).
Het weer had grote invloed op de teelt en het prijsniveau van de diverse productgroepen. Ook de inkomsten van de leden verschilden in 2018, afhankelijk van de beschikbaarheid van het product.
FruitMasters opende in april 2018 het vernieuwde sorteer- en pakstation voor zachtfruit. Vanuit dit pakstation wordt inmiddels 80 procent van het zachtfruit in hersluitbare topseal-verpakkingen geleverd. Ook investeerde de organisatie in de koelhuizen, met de renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van Koelhuis 2. Met deze investering speelt FruitMasters in op verdere verduurzaming en afzetgroei. Ook aan robotisering en automatisering van het pakstation wordt gewerkt vanwege de veranderende markt van uitzendkrachten en stijgende loonkosten.
In Fruitteelt leest u een interview met commercieel directeur Leonard Kampschöer.

Koninklijk bezoek
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op woensdag 29 mei een streekbezoek aan de Betuwe. In West-Betuwe bezoekt het koninklijk paar de proeftuin en het sorteer- en pakstation van Koninklijke Fruitmasters. In de proeftuin gaan het paar tussen de fruitbomen in gesprek met jonge fruittelers over het heden en de toekomst van de Nederlandse fruitteelt. Met coöperatie De Fruitmotor spreken zij over circulaire fruitteelt. Ook gaat het koninklijk paar in gesprek met arbeidsmigranten. Studenten van Helicon MBO Geldermalsen en HAS Hogeschool Den Bosch geven in de boomgaard een demonstratie met drones.
Na de proeftuin brengt het koninklijk paar een bezoek aan de hoofdlocatie van FruitMasters. Daar krijgen zij een rondleiding door het sorteer- en pakstation van appels.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 23 april 2019 - 19:44