Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling hebben hun fusiegesprekken gestaakt. In februari van dit jaar tekenden beide Belgische partijen een intentieverklaring voor het verkennen van een mogelijke fusie. In het proces bleek echter dat er te grote verschillen zijn op het operationele en organisatorische vlak, zo blijkt uit een persbericht.

Desondanks benadrukken Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling expliciet dat zeer constructieve gesprekken zijn gevoerd, waarbij sprake was van een groot wederzijds respect. Dat heeft volgens de partijen een stevige vertrouwensbasis gecreëerd om ook in de toekomst actief te kijken naar domeinen waar ze elkaar kunnen versterken.

REO Veiling boekte in 2021 een productomzet van 219 miljoen euro. De coöperatie heeft van oudsher een breed assortiment met een belangrijk aandeel vollegrondgroenten. De veiling is echter ook actief op het gebied van hard- en zachtfruit. Ruim 800 telers vermarkten hun product via de REO Veiling in Roeselare.

Coöperatie Hoogstraten haalde in 2021 een productomzet van 302 miljoen euro. Bij deze coöperatie, die onder meer diverse soorten zachtfruit en ook kersen verhandelt, zijn ruim 200 telers aangesloten.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 20 oktober 2022 - 16:20