Wil jij meehelpen om de trots van de Nederlandse fruitteelt uit te dragen? Te laten zien waar we als sector voor staan en wat we te bieden hebben? Meld je dan als lid van het nieuw op te zetten ‘Campagneteam #trotsopdefruitteler’! Alleen sámen kunnen we onze sector de aandacht geven die hij verdient!

Het campagneteam wordt opgezet vanuit FRUITVOORUIT.NL. Binnen dit collectief werken de NFO, toeleveranciers, teeltadviseurs en handelspartijen samen aan een toekomstbestendige fruitsector. Communicatie is hierbij een belangrijke pijler. Op de website van FRUITVOORUIT.NL zijn onder meer een Campagne Center en een Fact Register ingericht. Het Campagne Center bevat tal van communicatiematerialen: filmpjes en animaties van De Fruitigste-campagne, posters en logo’s van FRUITVOORUIT.NL, et cetera. Telers die zich registeren, kunnen al deze zaken downloaden en gebruiken. Het Fact Register bevat factsheets met weetjes en feiten over tal van onderwerpen die te maken hebben met de fruitteeltsector: biodiversiteit, consumptie, areaal, de inzet van natuurlijke vijanden, et cetera.

Dicht bij het vuur
Het vullen van het Campagne Center en het Fact Register vergt logischerwijs veel content en input. Dan gaat het om tekst, maar ook om foto’s en video’s. Daarvoor hebben we hulp nodig van fruittelers zelf!
Niemand weet immers beter dan een teler wat er speelt in de boomgaard en wanneer wat actueel is. Daarbij zit je als teler letterlijk dicht bij het vuur, waardoor je zaken eenvoudig kunt vastleggen.

Wat verwachten we van jou?
We vragen je om mede het gezicht van de Nederlandse fruitteelt te worden en te helpen de trots van onze sector uit te dragen!  Door het regelmatig aanleveren van content voor factsheets, in de vorm van foto’s en video’s en ruwe tekst, en het melden van relevante onderwerpen en actualiteiten. Daarnaast is het prettig als je de berichten ook actief deelt via je eigen social media-kanalen. Feeling hebben met sociale media en het communiceren over de sector is dus een pre.

Meer weten of meedoen?
Neem dan contact op met Ank van Lier via tel.06-23739890 of ank@ankvanlier.nl.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 18 maart 2021 - 15:23