De Nederlandse ambassade in Belgrado (Servië), heeft het afgelopen jaar een marktonderzoek uitgevoerd naar de kansen voor Nederlandse ondernemers in de zachtfruitsector in Servië en de Westelijke Balkan.  Om de ondernemerskansen voor Nederlandse bedrijven verder te ontdekken, organiseert de Nederlandse ambassade een handelsmissie naar Servië, die plaatsvindt van maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november.
Servië is marktleider in de productie van bevroren frambozen, maar de productie van blauwe bessen en aardbeien neemt sterk toe. Ook is er de afgelopen jaren een verschuiving ontstaan vanuit het segment verwerkt fruit naar de productie van vers fruit. In het marktonderzoek zijn de ondernemerskansen in deze sector uitgewerkt. Klik hier voor een Engelstalig verslag van het marktonderzoek.
Voor de handelsmissie heeft de Nederlandse ambassade een interessant programma voorbereid dat bestaat uit een serie van bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken op het gebied van uitgangsmateriaal, kassen (glas en plastic), adviesdiensten en handel. Tevens zal deze handelsmissie vervolgd worden door een PIB-project (Partners for International Business).
Kijk voor meer informatie op agroberichtenbuitenland.nl. Aanmelden voor de handelsmissie kan tot vrijdag 1 november.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 oktober 2019 - 17:33