Op 8 september is Huib Wiedenhoff op 89-jarige leeftijd overleden. Huib Wiedenhoff was tientallen jaren werkzaam bij de landbouwvoorlichting. Hij was een heel gedreven voorlichter met een groot netwerk en een uitgesproken mening. Hij was een drijvende kracht achter de toenmalige NFO-werktuigencommissie. Ook leverde hij een grote bijdrage aan de professionalisering van specifieke fruitteelttrekkers en -machines. Zo ontwikkelde hij samen met Munckhof de Pluk-O-Trak.

Huib werd in 1932 in Batavia geboren. Hij startte begin jaren ‘60 zijn loopbaan in de fruitteelt als chef van de proeftuin Horst en werkte als landbouwvoorlichter vele jaren in de fruitsector.

In 1989 schreef hij zijn standaardwerk Handboek voor de Fruitteelt, gebouwen, mechanisatie, irrigatie. Ook was hij medeauteur van de NFO-uitgave ‘Nachtvorst en nachtvorstwering in de fruitteelt’ die in 1992 verscheen. Veel boekjes verschenen van zijn hand: Hoe wij willen worden geplukt, Oogstorganisatie, Fertigatie in de fruitteelt en hij was organisator van landelijke demonstratiedagen over bijvoorbeeld spuittechniek, oogst en bewaring.

Bij zijn afscheid van de werktuigencommissie in 1993 werd hij door de NFO voor zijn verdiensten onderscheiden met de gouden NFO-speld. We denken aan hem met veel waardering en sympathie

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 september 2021 - 11:25