Op donderdag 30 juni 2022 organiseren NFO, ZLTO en Delphy voor de tiende keer Dé Perendag. De dag maakt dit keer onderdeel uit van het internationale perencongres Interpera, dat voor het eerst in Nederland plaatsvindt.
Interpera is een driedaags evenement, dat op dinsdag 28 juni start met een Technische tour langs diverse bedrijven in de Betuwe. Het Interpera-congres vindt plaats op woensdag 29 juni in het Zalmhuis in Rotterdam. Op die dag staan diverse onderwerpen centraal zoals de ontwikkelingen in de markt, inzicht in de consument, innovaties en meer. Op de derde dag (donderdag 30 juni) wordt een bezoek gebracht aan de Perendag in Krabbendijke. Dit wordt een themadag rondom innovatie, teelt en afzet van peren. Naast de informatiemarkt zijn er demonstraties van machines en is er een rondgang langs demoproeven. Ook is er een Fruitsafari langs interessante percelen in de omgeving.

De Interpera wordt georganiseerd door AREFLH en DPA/GroentenFruit Huis.

Begin 2022 zijn de kosten en het definitieve programma bekend en start de ticketverkoop. Meer informatie leest u op interpera.org.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 december 2021 - 16:53