In het kader van Koningsdag werden dit jaar weer tal van Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Ook binnen de fruitsector ontvingen diverse mensen een lintje.

Anton van Garderen uit Schalkwijk werd door de burgemeester van de gemeente Houten onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Van Garderen kreeg de onderscheiding onder meer voor zijn grote inzet voor de zachtfruitsector, zijn vele bestuurswerk en zijn inspanningen op het gebied van innovatie en verduurzaming.

Ook was er een lintje voor fruitteler Arie Stigter uit Lopik. Hij teelt appels, peren, kersen en aardbeien en is eigenaar van Landwinkel De Fruitwaard in Lopik. Stigter werd door de burgemeester van de gemeente Lopik benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Daarnaast werd een ander bekend gezicht in de fruitteeltsector onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, namelijk Jolanda Wijsmuller. Zij werkt sinds 1992 als onderzoeker bij Bayer Crop Science en is naast haar maatschappelijke betrokkenheid tevens betrokken bij verschillende activiteiten van Nefyto en deelnemer in Artemis, het platform voor biologische gewasbescherming. Wijsmuller was degene die een koninklijke onderscheiding had aangevraagd voor Anton van Garderen, niet wetende dat ze uiteindelijk zelf ook onderscheiden zou worden.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 29 april 2021 - 13:22