NFO en de Belgische Boerenbond stuurden voorafgaand aan het bekendmaken van de Europese oogstramingscijfers op Prognosfruit, een persbericht uit over de zorgen die zij hebben over de fruitsector. Dit bleef niet onopgemerkt bij de media; lees hierover meer verderop in dit bericht. De twee organisaties vinden dat Europa zijn fruittelers in de steek laat in hun strijd voor een rendabele teelt nu en in de toekomst. Boerenbond en de NFO stellen dat het Europees beleid op twee punten dient bijgestuurd te worden:

  • De EU moet de economische sancties tegen Rusland herbekijken.
  • De twee twee landbouworganisaties vragen een stopzetting van de Europese financiële steun aan uitbreidingen van de productiecapaciteit in de hardfruitsector, met name in Oost-Europese landen. Niet alleen is dit een inefficiënte besteding van publieke middelen, maar tegelijk ondergraaft het ook de verdere uitbouw van een duurzame en rendabele hardfruitsector

Een greep uit de Google-zoekresultaten van vanmiddag

NFO in de media
De telefoon en e-mail van NFO-voorzitter Gerard van den Anker stonden roodgloeiend. BNR nieuwsradio; Hart van Nederland; Een vandaag; Omroep Gelderland; Nu.nl; AD.nl; Nieuwe Oogst; Radio1; RTL Z, NOS en diverse landelijke en regionale nieuwsbladen. De komende uren zullen er nog meer media zijn die het oppikken of er nu al mee bezig zijn.
Behalve Van den Anker gingen ook regionale NFO-bestuurders met de media in gesprek over dit onderwerp. Zie ook de twee radio-fragmenten in de nieuwsbrief.

 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 8 augustus 2019 - 17:33