Dit jaar zijn de feestdagen anders dan gehoopt en verwacht. Veel mensen zullen erin slagen om ook onder deze omstandigheden een feestelijke sfeer te scheppen, maar wanneer bijvoorbeeld de vooruitzichten in het leven of het bedrijf erg somber stemmen, krijgen de feestdagen opeens een heel ander karakter. In dat geval is het goed daar niet mee te blijven zitten, maar de stap te zetten om er met iemand over te praten. Dat kan natuurlijk met iemand in uw omgeving, maar soms heeft het de voorkeur in vertrouwen te praten met iemand die veel ervaring heeft, de sector kent en kan luisteren.

De vrijwilligers van Stichting Zorg Om Boer en Tuinder, in de meeste gevallen (voormalig) boer, tuinder of kweker, zijn beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek. Zij zijn onafhankelijk en brengen geen kosten in rekening. Een gesprek geeft ruimte in het hoofd waardoor er aan oplossingen gedacht kan worden. Dat stelt je in staat de regie over je bedrijf in eigen handen te nemen.
Een luisterend oor, omdat erover praten echt helpt. Meer weten? Neem gerust contact op met de regiocoördinator in uw gebied. Kijk daarvoor op zorgomboerentuinder.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 december 2020 - 08:59