NFO-voorzitter Ron Mulders en hoofdbestuurslid Tom van der Meer zijn afgelopen maandag op gesprek geweest bij Plus Supermarkt. Aanleiding was de ophef die aan het begin van het seizoen ontstond over onrijpe Franse Elstar in de schappen bij deze keten. NFO plaatste hier een bericht over op social media. Plus gaf bij de reacties aan graag in gesprek met de NFO te willen.

Mulders is positief over het verloop van het gesprek van afgelopen maandag. “We zijn positief ontvangen en door in gesprek te gaan hebben we ook meer wederzijds begrip gekregen voor elkaars situatie. Waar we als telers naar moeten zoeken is meer eenheid om supermarkten als Plus te beleveren. Daar hebben we afzetorganisaties en handel bij nodig. Daarom gaat NFO  we afzetpartijen uitnodigen mee te denken hoe we jaarrond Nederlands product in de schappen kunnen krijgen.”

Van der Meer: “Ik pleit echt voor meer Nederlands product in de schappen. Er liggen Jazz-appels uit Chili, Pink Lady uit Italië en Kanzi uit Nieuw-Zeeland in de winkels, terwijl Nederlandse telers Jonagold aan het storten zijn voor 7 cent. Dat kan toch niet? Wat doen wij dan verkeerd, waardoor supermarkten  ons product niet afnemen? Daar liggen echt nog kansen.”

Dit bericht is geplaatst op donderdag 13 oktober 2022 - 16:16