De NFO heeft samen met twee regiobestuurders Erik van Haarlem en Alfred Verstegen, deelgenomen aan een ‘Interactieve sessie huisvesting van arbeidsmigranten in de West-Betuwe’. De gemeente West-Betuwe wil met een dergelijke sessie input ontvangen voor hun beleid over huisvesting van arbeidsmigranten.

De NFO lichtte toe dat kortdurende huisvesting op het fruitbedrijf zelf het meest praktisch is voor het bedrijf en het minst belastend voor de gemeente. Daarbij hoort natuurlijk een fatsoenlijke huisvesting, waarbij de NFO aangaf de AKF-normen daaraan te vinden voldoen.
NFO-regiobestuurder Erik van Haarlem: “Ik heb de indruk dat de boodschap is overgekomen. Dat komt ook doordat we echt met een goede en duidelijke bijdrage kwamen: huisvesting van arbeidsmigranten moet goed zijn, maar ook in omvang kunnen variëren afhankelijk van de bedrijfsgrootte. De arbeidsvraag van de fruitteelt verschilt van die van bijvoorbeeld de distributiecentra van Albert Heijn en Blokker. Dat onderscheid helpt denk ik ook in het komen naar een aparte oplossing voor onze sector.”

De gemeente gaat bekijken of zij op de wens van de NFO ingaat om verder in het beleidsproces nog een keer te overleggen.

Dit bericht is geplaatst op maandag 7 december 2020 - 12:19