Stigas komt regelmatig op bedrijven waar machines gebouwd of verbouwd worden. Dit worden ook wel ‘zelfbouwmachines’ genoemd. Dit brengt risico’s met zich mee; qua verzekering en veiligheid. Om bedrijven in de sector Open Teelten te helpen bij het voorkomen van deze risico’s, doet Stigas een onderzoek. Klik hier voor de enquête of lees verder…

Bij het (ver)bouwen van een machine lopen ondernemers een financieel risico: de CE-markering vervalt meestal na een aanpassing. Dit kan consequenties hebben voor de verzekering van de machine of het werktuig. En een aanpassing kan de machine niet alleen efficiënter, maar ook onveiliger maken.
Binnen de agrarische sector gebeuren de meeste ongelukken met machines. Vaak gaat het om contact met bewegende delen. Bijvoorbeeld doordat de afscherming of de beveiliging ontbreekt. Om bedrijven in de sector Open Teelten te helpen bij het voorkomen van deze risico’s, doet Stigas een onderzoek. Op verzoek van werkgevers- en werknemersorganisaties brengen zij in kaart welke aanpassingen en nieuw gebouwde machines en werktuigen er in de sector voorkomen en hoe bedrijven hiermee omgaan. Hierbij heeft Stigas ook uw hulp nodig.

 Doe mee en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 50
U kunt meedoen door de online vragenlijst in te vullen. Dat kost ongeveer 10 minuten. Onder de deelnemers verloot Stigas cadeaubonnen t.w.v. € 50. Verder ontvangt u bij deelname sowieso het boekje VGM-eisen bij aanschaf machines. Uw privacy wordt uiteraard gewaarborgd.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 28 november 2019 - 19:06