De aankomende fruitpluk kent dit jaar door het coronavirus een extra uitdaging. De NFO krijgt diverse berichten binnen van haar leden over de zorgen die zij zich maken over het voldoende beschikbaar hebben van plukkers. Arbeidsmigranten blijven vaker thuis door onzekerheden rondom het virus, kunnen geen vrij krijgen en hogescholen starten eerder (1 september) doordat zij lang dicht hebben gezeten. Wij houden voor u uiteraard de internationale situatie nauwlettend in de gaten.
Gaat u met een uitzendbureau aan de slag, die zijn momenteel erg actief in de fruitsector, bekijk dan goed de voorwaarden en betrouwbaarheid en stel als vereiste dat ook zij zich aan de voorschriften voor vervoer en wonen houden.
Verder ondersteunt de NFO u zoveel mogelijk op organisatorisch vlak om alle aanvullende regelgeving in goede banen te leiden zoals met de Praktische uitwerking voor fruitteeltbedrijven, Landbouwprotocol en de invulformulieren voor reizen en wonen. De Werkgeverslijn heeft op advies van NFO de formulieren in diverse talen vertaald.
Heeft u vragen, tips, opmerkingen laat het ons weten door contact op te nemen met de NFO.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 4 augustus 2020 - 14:44