Op donderdag 30 juni a.s. organiseren NFO, ZLTO en Delphy voor de tiende keer Dé Perendag. Een themadag rondom innovatie, teelt en afzet van peren, dit jaar in samenwerking met het driedaagse internationale peren congres Interpera. De ticketverkoop voor Interpera is al gestart, met 20 procent korting bij reservering voor 10 april. Bezoek aan Dé Perendag is gratis.

Dé Perendag vindt weer plaats op het fruitteeltbedrijf Vogelaar Fruitcultures (FruVo) in Krabbendijke. Tijdens de dag is er een infomarkt, rondgang langs demoproeven, machinedemonstratie en fruitsafari naar buitenpercelen met o.a. biologische teelt. Nieuw is het Waterplein met diverse technieken voor efficiënt watergeven, waterberging, ontijzering en zuivering van restwater.

Het Interpera-congres wordt georganiseerd door AREFLH (Assembly of the European Regions producing Fruit, Vegetables and Ornamental Plants) en DPA (Dutch Produce Association) / GroentenFruit Huis, met deelnemers (onderzoekers, adviseurs, telers, handelaren etc.) uit de hele wereld.

Op 28 juni vindt een bezoek aan Proeftuin Randwijk en (handels)bedrijven in de Betuwe plaats. Op 29 juni is er een internationaal congres in Rotterdam. Het Interpera-congres wordt afgesloten met Dé Perendag. Meer informatie is te vinden op www.perendag.nl en www.interpera.org.

Dit bericht is geplaatst op woensdag 16 maart 2022 - 11:25