De plukrobot van Ripe Robotics komt dichter bij proeven in de boomgaard. De afgelopen maand hebben enkele ontwikkelingen plaatsgevonden die de robot verbeteren. Er zijn grote wijzigingen aangebracht, voornamelijk om de betrouwbaarheid te vergroten en het stroomverbruik te verminderen.

Het Australische bedrijf Ripe Robotics is al enkele tijd bezig met het ontwikkelen van de plukrobot. Hunter Jay, directeur Ripe Robotics, hoopt in het najaar de eerste proeven te kunnen uitvoeren in de boomgaard. “Voorheen hadden we grote buizen die goed werkten op kleine schaal. Toen we een paar honderd appels plukten, was er geen probleem. Maar om de paar honderd kan er een stok vast komen te zitten. Een stokje om de 10.000 appels is nog te vaak dus we hebben wat veranderingen aangebracht. Nog steeds met zuignapjes maar met een kleinere zuignap die zich om het fruit wikkelt. Dit blijkt veel effectiever te zijn.” aldus de directeur.

Gemiddeld duurt het voor een mens 4 tot 5 seconden om een appel te plukken. De plukrobot, voorzien van verschillende ‘armen’, plukt in diezelfde tijd een volledige fruitmand. De robot is echter nog enkele jaren verwijderd van commercieel gebruik, maar er staan ​​al verschillende kopers in de rij voor de eerste verkoop.

Bron: apal.org.au

Dit bericht is geplaatst op donderdag 28 april 2022 - 17:52