Podcasts, dé manier om tijdens het snoeien kennis te vergaren over verschillende onderwerpen. Zowel Nieuwe Oogst als Delphy in samenwerking met Aurea Imaging hebben een podcast uitgebracht. Deze podcasts staan in het teken van de korte keten en precisiefruitteelt. In 15 tot 40 minuten delen de experts van beide partijen hun kennis van de sector.

Korte Ketens-podcast: Appeltje-Eitje
De Korte Ketens-podcast van Nieuwe Oogst gaat over kortere verbindingen tussen boer en consument. Redacteur Jorien Slager van Nieuwe Oogst gaat in deze vierde aflevering langs bij de boerderij van mede-oprichter Sven Wiggelo van Appeltje-Eitje in Dodewaard om te vragen naar het geheim achter deze onbemande boerderijwinkels. De aflevering is te beluisteren via de website van Nieuwe Oogst

FruitCast: Precisietelen voor Dummies
De eerste aflevering van de nieuwe podcast van Delphy in samenwerking met Aurea Imaging staat volledig in het teken van precisiefruitteelt. In 40 minuten nemen ze de luisteraars mee in deze nieuwe ontwikkeling. Bert Rijk en René Bal leggen uit hoe je van start kunt gaan met o.a. variabele wortelsnoei of specifieke vruchtdunning. Daarnaast komen de huidige actualiteiten van de sector aanbod. De FruitCast is te beluisteren via Spotify.

 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 27 januari 2022 - 14:34