Carlo Peters en Henny van Bergeijk gaan stoppen met hun bedrijf Raspberry Maxx. Nieuwe investeringen in teeltinstallaties zouden weer een terugverdientijd van minimaal tien jaar vergen, terwijl doorgaan op de huidige voet bedrijfseconomisch ook niet meer verantwoord is. Gecontroleerd stoppen is dan ook de meest realistische keuze schrijft het stel op hun Facebook-pagina.
Met hun bedrijf in Meijel timmerden Carlo en Henny vijftien jaar lang aan de weg om de framboos op de kaart te zetten. Met een breed scala van producten, gemaakt van frambozen van de eigen kwekerij, stonden ze op markten in Utrecht en Amsterdam en maakten ze consumenten vanuit hun eigen winkel in Meijel en webshop enthousiast voor frambozen.
Stoppen was een moeilijke keuze, maar: ‘Het is goed zo. We zijn nu op een leeftijd die de mogelijkheid biedt om nog een boel andere dingen te kunnen gaan doen. Stoppen voelt dan ook niet als een mislukking, maar als de kunst om op het goede moment het lef te hebben om los te laten’, aldus Carlo en Henny op Facebook.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 januari 2020 - 18:13