De NFO stimuleert kennis delen en ondernemerschap. In het kader van scholing vond donderdag 1 december een scholingsbijeenkomst voor de Productgroep Houtig klein- en steenfruit plaats. Dit keer stond het onderwerp ‘Een gezond verdienmodel door een sterke onderhandeling’ centraal.
De middag startte in Eindhoven bij Philips Fruittuin. Eigenaar Carlos Faes nam ons mee in zijn bijzondere verhaal van de doorstart en ontwikkeling van de Philips Fruittuin. Prachtige anekdotes kwamen voorbij van de eerste ontmoeting met Frits Philips tot aan de onderhandeling met de gemeente over het realiseren van een bezoekerscentrum. Wat altijd centraal heeft gestaan in zijn visie op het huidige bedrijfsconcept is het fruitbedrijf verbinden met haar omgeving. Een gezond verdienmodel is een continue proces waarbij je als ondernemer heel duidelijk richting moet bepalen en het initiatief moet blijven nemen. Doe vooral wat bij je past.

Na het avondeten zijn de telers onder leiding van Emile Langerak (Ondernemerschap Academy) met elkaar in gesprek gegaan; wat is een gezond verdienmodel, welk type onderhandelaar ben je en wat is effectief in de onderhandeling?

Veel inzichten zijn er met elkaar gedeeld, zoals:

  • Ken elkaars belangen
  • Timing = alles
  • Blijf leergiering
  • Zet een stip op de horizon
  • Denk buiten de kaders

We kunnen terugkijken op een veelzijdige bijeenkomst, mooie gesprekken en genoeg inspiratie om mee aan de slag te gaan.

Kijk op de NFO-agenda voor nog meer inspirerende bijeenkomsten die worden georganiseerd de komende periode.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 6 december 2022 - 16:51