De NFO is mede-initiatiefnemer van het Kennis op Maat project ‘Kennistransfer plantgezondheid’. Dit project besteedt onder andere aandacht aan zogenoemde functionele biodiversiteit. Denk daarbij aan bloemstroken die bestuivers aantrekken, roofvogels die muizen wegvangen of oorwormen of lieveheersbeestjes als natuurlijke bestrijders. Doel van het project is om de nieuwste kennis vanuit onderzoek en demo’s naar de praktijk te brengen.

Onderdeel van het project is een studiegroep van ongeveer 10 fruittelers. Dit kunnen zowel groot- als kleinfruittelers zijn. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden. Deelname is kosteloos. In de tweede week van mei organiseren de NFO en WUR een online bijeenkomst voor deelnemers over de opzet en aanpak van het project. Later in het jaar volgen drie studiebijeenkomsten over de volgende thema’s:

  • half juni: bloemen en kruidenstroken
  • eind juli: grondnestelende bijen
  • eind oktober: kleine (zoog)dieren

Van deelnemers aan de studiegroep wordt verwacht dat zij bij alle bijeenkomsten aanwezig zijn en eventueel ook maatregelen door willen voeren op de eigen bedrijven. NFO-leden die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij innovatiemakelaar Patricia Hoogervorst, via phoogervorst@nfofruit.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 11 mei 2021 - 09:28