De Sweet Sensation peer wint elk jaar meer terrein in het Europese retailschap. Daarom wil The Greenery het areaal Sweet Sensation de komende jaren stap voor stap met 200 hectare uitbreiden naar ruim 400 hectare. In dit licht is The Greenery een officiële samenwerking aangegaan met TreeQuattro, het samenwerkingsverband van vier Nederlandse en Belgische boomkwekerijen.
Rob van der Weele (Productmanager Sweet Sensation): “Met deze samenwerking zitten we dichter op de bal bij telers en boomkwekers. We kunnen telers die geïnteresseerd zijn in het aanplanten van Sweet Sensation op deze manier snel en vakkundig voorzien van bomen en alle informatie die een fruitteler op het gebied van aanplant nodig heeft”. Overigens zitten geïnteresseerde telers niet direct vast aan levering van bomen door TreeQuattro. “Voor telers die een goede samenwerking hebben met een andere boomkweker is het in overleg ook mogelijk daar bomen te bestellen.”

Het samenwerkingsverband is in lijn met andere samenwerkingen die The Greenery de afgelopen jaren is aangegaan met opkweek- en veredelingsbedrijven in het zachtfruit. Mogelijk dat de samenwerking met TreeQuattro ook een opstap kan zijn in de introductie van nieuwe hardfruitrassen, maar vooralsnog richt deze zich alleen op de uitbreiding bij Sweet Sensation.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 10 december 2020 - 17:35