Het project Fruit 4.0 heeft samen met een aantal andere projecten in de fruitteeltsector geleid tot nieuwe kennis over datamanagement en precisietoepassingen in de teelt.
In het door de NFO en WUR geïnitieerde Kennis op Maat project ‘Precisiefruitteelt van onderzoek naar praktijk’ wordt de ontwikkelde kennis gedeeld met fruittelers, teeltadviseurs en toeleveranciers. In maart organiseren NFO en WUR vanuit dit project twee online masterclasses, waarin de mogelijkheden van precisiefruitteelt op praktische wijze worden toegelicht.

23 maart: thema sensoren
Op 23 maart komen de technische mogelijkheden aan bod, zoals het in Fruit 4.0 ontwikkelde sensorplatform, waarmee bloesemdata en oogstprognoses in de boomgaard opgehaald kunnen worden.

Ook de mogelijkheden voor koppeling van sorteerdata aan perceelinformatie, precisiebespuiting voor vruchtdunning op boomniveau en wortelsnijden op dronebeelden zullen worden toegelicht.

30 maart: thema datamanagement
Op 30 maart ligt de nadruk op het gebruik en toepassen van datamanagement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een bloesemkaart die gebruikt kan worden bij het plaatsspecifiek dunnen of het maken van een taakkaart voor boomspecifieke wortelsnoei. Dergelijke taakkaarten kunnen gemaakt worden in Farmmaps, maar ook in Agromanager. Tijdens de masterclass wordt gedemonstreerd hoe dit eenvoudig kan.

Voor wie?
Iedereen die interesse heeft in het onderwerp is welkom. Deelname aan de online masterclasses is gratis. Het is ook mogelijk om 1 van de twee masterclasses te volgen.

Aanmelden
U wordt gevraagd zich aan te melden via deze link. De masterclasses starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. Inloggen kan vanaf 19.20 uur. Op de dag van de bijeenkomst ontvangt u de inloglink per mail.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met projectleider Pieter van Dalfsen (WUR) of met Patricia Hoogervorst (NFO).

 

Dit project is mogelijk gemaakt door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 18 maart 2021 - 15:20