In het nieuwste wetvoorstel van 10 april 2019 is wederom, onder druk van NFO en LTO, een permanente vijstelling van kentekening van pluktreintrekkers opgenomen. Het voorstel van minister Cora van Nieuwenhuizen moet echter nog wel door de Tweede en Eerste Kamer. Naar verwachting zal het wetsvoorstel in het najaar van kracht worden. In het wetsvoorstel, dat nu bij de Tweede Kamer ligt, is het volgende opgenomen over pluktreintrekkers en hoogwerkers:

3.6.6 Uitzonderingen voor de registratieplicht
De MMBS’en en MM’s die niet breder zijn dan 130 centimeter, voor zover die niet onder verordening 167/2013 vallen en die uitsluitend worden gebruikt van 1 juli tot en met 30 november en een combinatie vormen met één of meer aanhangwagens die zijn ingericht voor het dragen van voorraadkisten of -kratten, de zogenoemde fruittreintjes.
Een andere categorie voertuigen die zal worden uitgezonderd zijn voertuigen met een maximumconstructiesnelheid van ten hoogste 6 kilometer per uur. Hierbij kan gedacht worden aan hoogwerkers of hefplateaus. Verder worden ook eenassige motorrijtuigen en meeneem-heftrucks uitgezonderd.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 18 april 2019 - 16:29