Valtra heeft haar range aan landbouwtrekkers uitgebreid met een nieuwe serie fruitteelttrekkers. De F-serie bestaat uit vier modellen met een vermogen van 75, 85, 95 of 105 pk, variërend in een breedte van 1,30 m tot 1,50 m. Na de introductie op de Agritechnica is de F-serie nu ook te zien op de Sitevi-beurs, die deze week in Frankrijk plaatsvindt. Trekkers van de F-serie zijn vanaf begin 2020 leverbaar.
Valtra-trekkers worden gebouwd bij Carraro Agritalia in Italië. Valtra heeft veel eigenschappen van Carraro overgenomen met als resultaat een eenvoudige, doeltreffende trekker. Bij Carraro Agritalia worden overigens ook de trekkers voor de merken John Deere, Massey Ferguson, Claas en Deutz gebouwd.

Specificaties
Voor het uitvoeren van de verschillende werkzaamheden is de F-serie uitgerust met 24 versnellingen met een hydraulische of mechanische omkeerinrichting. Wanneer gekozen wordt voor een transmissie met splitter, resulteert dit in 24×24 versnellingen, met een tweetrapspowershift in 24×12 versnellingen. Voor gebruik van hydrauliek is er de keuze uit twee of drie pompen met een maximale opbrengst 97 l per min.

De aftakas heeft twee toerentalinstellingen: 540+540E of 540+1000 en een rijsnelheidafhankelijke optie. De 4-cilinder 3,4 liter common-rail motor voldoet aan de Stage III B emissievoorschriften voor smalspoortrekkers.
De wieluitslag van de trekker is maximaal 55 graden, waardoor een draaicirkel van 3,6 m mogelijk is.

Kijk voor een uitgebreid overzicht van de specificaties op valtra.com.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 26 november 2019 - 19:22