Op verzoek van de NFO mag dit jaar opnieuw Ovitex gebruikt worden. Op 31 december 2020 is de vrijstelling van Ovitex gepubliceerd in de Staatscourant. Hiermee is een belangrijke bouwsteen voor de geïntegreerde bestrijding van diverse insecten weer beschikbaar. Een effectief middelenpakket is een topprioriteit van de NFO. De inzet van de NFO is om zo snel als mogelijk een reguliere toelating te realiseren voor een middel op basis van paraffine olie.
Ovitex, op basis van paraffine olie, mag vanaf 15 januari tot en met 30 april 2021 toegepast worden. De toepassing is toegestaan in de teelt van peer, appel en in de onbedekte teelt van bessen. Dit jaar gelden dezelfde spuitdriftreducende voorschriften als in 2020.
Ovitex is niet vrij verkrijgbaar, maar onder gecontroleerde distributie. Vandaag of uiterlijk vanaf morgen wordt de mogelijkheid voor aanvraag van gecontroleerde distributie opengesteld. Hierover ontvangt u bericht van uw leverancier. Klik hier voor de Staatscourant besluiten: Peer en appel en  Onbedekte teelt bessen.

Dit bericht is geplaatst op maandag 4 januari 2021 - 14:57