Een fris en fruitige wind waaide er door de grote zaal bij de Kennisdag in Tiel toen de Fruitigste meisjes Britt en Lynn arriveerden. Zij maakte dit jaar voor De Fruitigste 9 filmpjes over fruit door het jaar heen. Zij aan zij met NFO-voorzitter Gerard van Anker vertelden ze enthousiast over hun fruitjaar, een jaar waarin ze beiden heel veel hebben geleerd. Lynn: “We noemden ons altijd al wel fruitig, maar we wisten er eigenlijk niet heel veel van”. Britt: “Elke teler heeft zoveel kennis en passie over zijn vak, heel mooi om te zien.” De dames crosten het hele land door voor hun vlogs. Britt: “De telers hebben echt hart voor hun bedrijf. Ook leuk was dat ze er vaak vanuit gingen dat we al heel veel wisten. Maar wat voor de teler heel normaal was, was dat voor ons niet.”
Of de dames bewust voor Nederlands fruit kiezen vroeg Van den Anker. “Ja nu wel”, zeiden beide dames in koor. Wat Britt wel opviel: “Heel veel mensen wisten niet dat er zoveel soorten zachtfruit in Nederland groeiden.” De dames hadden dus zeker een informatieve missie.
Van den Anker: “En wat kunnen wij fruittelers van jullie twee dames leren?” Lynn: “Probeer het te bekijken vanuit je doelgroep. Ons kennisniveau is niet hoog. De consument heeft niet de kennis die jullie hebben, maar ze vinden het wel heel leuk om er meer over te horen.”
De zaal was hoorbaar geamuseerd en over en weer werd enthousiast gereageerd op het idee om nog een jaar door te gaan met De Fruitigste meisjes. Wordt vervolgd.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 3 december 2019 - 20:19