Van 16 tot en met 20 september organiseert het platform Zero Accidents de ‘Veilig op 1-week’. Centraal thema is: Durf te bespreken waar je je zorgen over maakt.
“Veilig werken begint met bewustwording. En alert zijn op hoe vaak je ‘efkes snel’ iets net niet helemaal veilig doet”, weet Wim van den Boomen, namens LTO deelnemer aan het platform en werkgeversvoorzitter van Stigas. In een kort filmpje op zeroaccidents2020.nl/veilig-op-1-week legt de frambozenteler uit op welke punten hij de veiligheid op zijn bedrijf heeft verbeterd. Op de website is tevens een toolkit te vinden met materiaal om veiligheid binnen het (gezins)bedrijf bespreekbaar te maken en postermateriaal met tips om de werkplaats veiliger te maken.
Aan de Veilig op 1-week is tevens een wedstrijd gekoppeld. Heeft u de afgelopen tijd een onveilige situatie opgelost? Maak een foto van de situatie en beschrijf kort wat er onveilig was en wat u heeft gedaan om het weer veilig te maken. Stuur dit naar info@stigas.nl. Onder de inzendingen worden drie workshops ‘Veilig werken’ verloot, inclusief de Stigas BHV bedrijfsverbanddoos.

 

Dit bericht is geplaatst op maandag 16 september 2019 - 11:34