Vanuit het project Duurzame Fruitteelt Utrecht (DUIT) wordt op dinsdag 15 juni een demonstratie mechanische onkruidbestrijding georganiseerd. Inmiddels zijn er diverse machines op de markt. Op bedrijven zijn vaak meerdere machines met op elkaar aanvullende werking aanwezig om het onkruid het hele jaar de baas te blijven.
Recent zijn een aantal nieuwe machines op de markt gekomen van Stocker Machinenbau. De machine bestaat uit een basisframe waar zowel een schoffelmachine, dradenmaaier, strokenpoetser en een rolhakkenmachine, al dan niet met zonnewiel aan te koppelen zijn. Het frame is in de front, hef of zijkant van de tractor aan te bouwen en kan zowel enkel- als dubbelzijdig worden uitgevoerd. De Stocker-machines worden in Nederland op de markt gebracht door Van der Linden Fruitteelt Machines, die ook de demonstratie verzorgt. Op het bedrijf van Jacco Merkens, waar de demonstratie plaatsvindt, zijn ook een Ladurner-schoffelmachine aanwezig en een Aedes-rotormulcher varius (borstelmulcher).

 De demonstratie start om 14.00 uur. Hoe de middag wordt ingedeeld, hangt af van het aantal aanmeldingen en de dan geldende coronamaatregelen. Neem de coronamaatregelen serieus. Voelt u zich niet goed, blijf dan aub thuis.
Daags voor 15 juni krijgen deelnemers per mail te horen in welk tijdvak ze zijn ingedeeld.

Praktische gegevens
De demonstratie vindt plaats op het bedrijf van Jacco Merkens.
Locatie: perceel Caspargouw, einde weg Molenspoor Werkhoven, bij Red Love bus pad inrijden

Opgeven kan via delphy.nl. Kijk voor meer informatie op duit-nu.nl.