Op donderdag 17 februari organiseert de NFO een webinar over precisiefruitteelt. Fruitteler Sander Verstegen, Bert Rijk (Aurea Imaging) en Peter Frans de Jong (WUR) delen ieder hun visie en kennis van het thema. Tijdens deze webinar, welke start om 19:30 uur, is er uiteraard ook ruimte voor het stellen van vragen over de expertises van de sprekers.

Lukt het niet op in te loggen met de link die u heeft ontvangen dankan u contact opnemen met 06-29502535 of 06-10216533

 

Precisiefruitteelt in de praktijk
Sander Verstegen (Fruitteler) / Bert Rijk (Aurea)

Sander Verstegen is als fruitteler nu enkele jaren bezig met precisie fruitteelt. Hij wordt als voorloper gevolgd in projecten als Nationale Proeftuin Precisielandbouw maar werkt in de praktijk ook samen met bedrijven als Kubota en Aurea Imaging. Inmiddels heeft Sander ervaring met allerlei teeltmaatregelen op boomniveau: Wortelsnijden, bloesemdunning, bemesting en chemische groeiregulatie. Afgelopen seizoen kwam steeds beter naar voren wat de voordelen voor de teelt zijn, maar ook wat er nog verbeterd moet worden. Bert Rijk van Aurea, aanbieder van sensoren en taakkaarten zal wat vertellen over de technologie en waar deze in de toekomst naartoe gaat.

 

The Next Fruit 4.0 – precisiespuiten
Peter Frans de Jong (WUR)

Niet elke boom is gelijk, en daarom zou individuele behandeling van bomen de hoeveelheid en kwaliteit van de oogst verbeteren. Om op boomniveau te kunnen managen is het nodig om informatie per boom te kunnen verzamelen, te presenteren en machines te hebben die elke boom anders kunnen behandelen. De technologie is inmiddels zover dat daar al diverse praktijkvoorbeelden van zijn. Een belangrijk voorbeeld is de toepassing van dunningsmiddelen met een precisiespuit. In Randwijk hebben rond dit thema verschillend proeven gelegen die in de lezing behandeld zullen worden.

 

Aanmelden voor deze webinar is mogelijk via nfofruit.nl