Op donderdag 18 februari gaan vijf boeren en twaalf partijen met elkaar in debat over het landbouwbeleid in het kader van de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Iedereen kan dit debat – via een livestream – bijwonen. Agrio Team Agro.nl, FoodHub organiseren het debat onder de titel ‘Voorbij de polarisatie’. Ze willen met het debat een bijdrage leveren aan die lange termijnvisie voor boeren.

Vijf boeren, vijf thema’s
De landbouwwoordvoerders spreken met elkaar op basis van vijf praktijksituaties. Iedere boer(in) vertelt welke kansen en bedreigingen ze zien ten aanzien van de vijf belangrijkste thema’s die er binnen de landbouw spelen:
– Melkveehouder Bert de Boer – Stikstofuitstoot en natuurkwaliteit
– Akkerbouwer Michiel van Andel – Vergroening teelten en voldoende inkomen
– Varkenshoudster Sabine Grobbink – Intensiveren en extensiveren
– Akkerbouwer Jarno Rietema – Meer en minder grond voor de landbouw
– Pluimveehoudster Anna van Lith – Natuurvriendelijke landbouw en export.

Twaalf politieke partijen
Twaalf landbouwwoordvoerders hebben hun deelname aan het debat bevestigd: Jan Klink (VVD), Barry Madlener (PVV), Jaco Geurts (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Futselaar (SP), Joris Thijssen (PvdA), Pieter Grinwis (CU), Roelof Bisschop (SGP), Nynke Koopmans (FvD), Jan Cees Vogelaar (JA21) en  Caroline van der Plas (BBB).

Aanmelden
Het debat wordt uitgezonden via Agrio TV Live. Aanmelden voor dit gratis debat kan via deze link. Het debat kan ook later teruggekeken worden via een link dit u per mail ontvangt.