De Interpera 2024 vindt op 26 en 27 juni plaats in het Portugese Obidos. Voorafgaande aan de hoofdconferentie kunnen deelnemers middels excursies kennismaken met de Portugese perenteelt en -verwerking.

Deelnemers aan Interpera 2024 worden meegenomen naar het hart van de Rocha-perenregio, in het gebied dat bekend staat als Oeste, waar 90% van de productie geconcentreerd is.
De technische dag (26 juni) zal beginnen met een bezoek aan een producentenorganisatie die gebruik maakt van de modernste apparatuur op het gebied van conservering, sortering en verpakking. Bezoekers krijgen de gelegenheid om van gedachten te wisselen met de technici die bij het verwerkingsproces betrokken zijn.
Op deze dag zal ook een bezoek worden gebracht aan een tweede pakstation voor peren en appels met bewaarfaciliteiten. Ook een bezoek aan de omliggende boomgaarden zal niet ontbreken.

De middagbezoeken staan ​​in het teken van innovatie met een bezoek aan het Nationaal Instituut voor Agrarisch en Veterinair Onderzoek (INIAV). Dit onderzoeksstation van de overheid richt zich op onderzoek naar de fruitteelt.
Binnen dezelfde faciliteiten zal COTHN (Centro Operativo e Tecnológico Hortofrutícola Nacional) onderzoeksprojecten presenteren met betrekking tot peren in Portugal. COTHN is onder andere betrokken bij irrigatiesystemen en kwaliteitscontrole.

In de middag is er ook een bezoek aan het Alcobaça-klooster.

Conferentie
De tweede dag van Interpera (27 juni) zal de conferentie zelf zijn met rondetafelgesprekken over het afgelopen seizoen, de vooruitzichten en de marktontwikkelingen. Ook is er aandacht voor de onderwerpen water en bodemgezondheid. De conferentie eindigt met twee sessies gericht op de toekomst; met een presentatie over het klimaat en een andere over de perspectieven die nieuwe technologieën bieden.

Het ticketplatform voor Interpera 2024 is geopend op interpera.org met een speciaal ‘Early Bird’-tarief dat loopt tot en met vrijdag 3 mei.