Op donderdagavond 13 juni organiseert Vlamings op Fruitbedrijf Heijnen in Roggel een fysieke kennisbijeenkomst rondom het thema Veiligheid en Techniek. Op deze interessante en moderne locatie worden verschillende fruitgewassen geteeld (appel, peer, steenfruit en kleinfruit).

Deze bijeenkomst, gericht op fruittelers, kan meetellen voor het verlengen van uw bewijs van vakbekwaamheid (spuitlicentie). Het aantal deelnemers is beperkt (vol=vol). Vooraf aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht!
Opgave kan mét uw actuele spuitpasje naar: spuitlicentie@vlamings.nl.

Ontvangst vanaf 18.45 uur en afsluiting rond 22.30 uur (de definitieve tijdsplanning ontvangt u ná opgave).

Onderwerpen:
• Wet- en regelgeving emissiebeperking vanaf het erf en spuitdrift, update uit project ‘Praktijkprogramma Weerbaarheid in de praktijk’, m.m.v. Jaco van Bruchem van de NFO.
• Actualiteiten rondom toepassing van moderne gewasbeschermingstechnieken in groot- en kleinfruit, m.m.v. ‘Munckhof Fruit Tech Innovators’ uit Horst.
• Maatregelen ter voorkoming van risico’s voor veiligheid, gezondheid & milieu, zoals het gebruik van een PhytoBac (m.m.v. Meeuwse) ter voorkoming van erfemissie en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) voor de veiligheid van u en die van uw medewerkers.
• Overige actualiteiten (zoals STORL-regeling, Easyconnect-systeem, VIB & demo eTRAC).
• Teeltactualiteiten & update proeven vanuit het project ‘Fruitvooruit’.
In kleinere groepjes wordt u door de medewerkers van Vlamings langs de verschillende thema’s geleid.

Voor licentieverlenging zullen administratiekosten in rekening gebracht worden.

Deze bijeenkomst is onderdeel van het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’. Binnen het programma zetten telers samen met teeltdeskundigen in diverse plantaardige sectoren stappen om minder en efficiënter gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. De NFO, het Platform Fruitvooruit.nl en ook Vlamings werken binnen dit programma samen met deskundigen uit de fruitsector aan nieuwe gewasbeschermingsstrategieën voor de fruitteelt en aan maatregelen die emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf een perceel of erf van tot nagenoeg nul reduceren!