Op donderdag 15 augustus 2019 organiseren Fruitconsult, NFO, CAF en WUR de jaarlijkse open dag op de proeftuin in Randwijk. Het programma duurt van 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) tot 20.30 uur. Dit jaar heeft de organisatie voor de bezoekers een uitzonderlijk inspirerend en afwisselend programma samengesteld! Er zijn verschillende veldexcursies, er zijn demonstraties en is er een ruim opgezette bedrijvenmarkt.

 

Veldexcursie
Tijdens de veldexcursies is aandacht voor het teeltsysteem van de toekomst en kunt u diverse 2D-plantsystemen bekijken. Daarnaast is er aandacht voor watergift, voor onkruidbeheer, voor rassen en onderstammen en de overkapte teelt van appel en peer. Ook het nieuwe biologische perceel met 9 appelrassen en 4 perenrassen zal worden bezocht.
In een kort symposium wordt aandacht gegeven aan de nieuwe cabriokap op Proeftuin Randwijk, die tijdens de open dag feestelijk geopend zal worden.

 

Machine demo’s
Op het open veld van de Proeftuin worden mechanisatiedemo’s getoond. U kunt kennismaken met innovatieve spuittechnieken en met de nieuwste manieren van mechanische onkruidbestrijding. Tevens kunt u een presentatie bijwonen over de tussentijdse resultaten van het project Fruit 4.0 dat gaat over technologie en datamanagement voor de fruitketen.

Tijdens de open dag vormt het bedrijvenplein achter het hoofdgebouw van Proeftuin Randwijk het hart van de open dag. Het is de ontmoetingsplaats waar bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje inspiratie op kunnen doen. Meer dan 50 standhouders laten u kennismaken met nieuwe producten en diensten die zij bieden voor de professionele fruitteelt.

 

Praktische zaken
Supporters, sponsoren en partners van de proeftuin kunnen gebruik maken van vrijkaarten. Aan anderen wordt een toegangsprijs van € 100,- gevraagd. De toegangsprijs is inclusief een hapje en een drankje. Bezoekers die ter plekke sponsor of supporter worden, kunnen alsnog kosteloos de open dag bezoeken.

De open dag is bedoeld voor telers van appels, peren, pruimen, kersen en kleinfruit en andere beroepshalve geïnteresseerden.
Voor kleinfruittelers is er van 16.45 uur tot 18.15 uur een aparte veldexcursie gericht op het houtig kleinfruit.
Ook buitenlandse telers zijn van harte welkom. Voor hen wordt een Engels- en Duitstalige rondleiding georganiseerd.
Het definitieve en volledige programma wordt een aantal dagen voor de open dag bekendgemaakt via de agenda op www.proeftuinrandwijk.nl