De aanwasnormen voor fruitbomen voor 2019 blijven gehandhaafd op het niveau van 2018. Daarmee komt de overheid fruittelers opnieuw tegemoet bij de vaststelling van de aanwasnormen.
Werden de normen voor 2017 al versoepeld vanwege vorstschade, voor het jaar 2019 zullen de normen van vorig seizoen 2018 (en ook 2017) worden gehanteerd. Daarmee speelt de fiscus in op het gebruik van de normen door de hele sector, zegt directeur Jan Mulder van Alfa Accountants en Adviseurs in Dodewaard. Hij maakte deel uit van de werkgroep die met de fiscus de normen besprak.
Mulder is tevreden over de uitkomsten van het overleg tussen de fiscus en de werkgroep waar hij deel van uitmaakt. “We zijn positief over de houding van de fiscus. Ondanks de prijsstijgingen blijven de oude aanwasnormen gehandhaafd en worden deze niet verhoogd.”
Dit is het resultaat van intensief overleg tussen deze fiscale werkgroep en de Belastingdienst. “Mede dankzij overleg met Erik Struurbrink van TCO (Tree Centre Opheusden) hebben we dit kunnen bereiken”, aldus Mulder.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 7 januari 2020 - 19:23