Na maanden veelal vertoeven op het eigen bedrijf is het nu gelukkig weer mogelijk om beperkt op stap te gaan! Op dinsdag 16 juni (aanvang 19 uur) nodigt Proeftuin Randwijk alle rodebessentelers en andere geïnteresseerden in de rodebessenteelt (supporters en sponsoren van de Proeftuin) van harte uit voor een bijeenkomst op het Houtig Kleinfruit Centrum (HKC).
Tijdens deze avond besteden we in een programma van ongeveer 1 uur aandacht aan de diverse proeven en demo’s die in het rodebessenblok liggen op het HKC.
Momenteel staan we voor de oogst van vroege bessen in de tunnel, nu is dus een moment dat er bij veel proeven duidelijke verschillen zichtbaar zijn.
Aan bod komen deze avond:

  • Opslag proef met diverse middelen en mechanische mogelijkheden
  • Tunnel met Junifer met Meeldauwbestrijdingsdemo en pottenproef
  • Opkweek en Snoeiproef van Rovada; wat is het effect van toppen bij wintersnoei en van de vruchttakken in het voorjaar.
  • Uitval van planten met betrekking tot Fusarium

Uw gastheren deze avond zijn Johan Sonneveld (Fruitconsult) en Geert van Gessel (CAF).
Heeft u vragen over deze bijeenkomst neem dan even contact met ons op via info@proeftuinrandwijk.nl. U kunt ook bellen met Johan Sonneveld op nummer 06-27472206
Nog geen supporter? Kom gerust naar deze informatieve avond en meld u vervolgens aan als supporter!

AANMELDEN IS VERPLICHT! KLIK HIER om aan te melden.

 

Agenda: bijeenkomst over kersen 

Op donderdag 25 juni organiseert Stonefruitconsult een kersenavond op Proeftuin Randwijk, later hierover mee in de NFO Nieuwsbrief en/of Vakblad fruitteelt

Aangepast zomerprogramma
In verband met het coronavirus is Proeftuin Randwijk dit jaar niet in de gelegenheid om grootschalige bijeenkomsten te organiseren voor haar supporters en sponsoren. Omdat op de proeftuin de meeste dingen gewoon doorgaan hebben we besloten een alternatief zomerprogramma te ontwikkelen zodat wij u wel in kleine groepen kunnen laten zien wat er op de proeftuin gebeurt.
Het zomerprogramma bestaat uit een combinatie van gewas- en themagerichte bijeenkomsten. Daarnaast zullen we een aantal filmpjes met u delen en verschijnt er eind juli een speciale editie van het vakblad Fruitteelt over Proeftuin Randwijk.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 11 juni 2020 - 15:27