Vandaag vond de Velddag Peren plaats, het alternatief voor Dé Perendag. De organisatie (NFO, ZLTO, Delphy) moest dit voorjaar helaas besluiten dat de 10de editie niet door kon gaan vanwege het coronavirus. Afgelopen winter waren al diverse proeven opgezet op het bedrijf van Vogelaar Fruitcultures in Krabbendijke die bezoekers, na inschrijving en verdeeld over drie rondes, konden bekijken. Op de nieuwsfoto staan de deelnemers netjes op 1,5 meter, hetgeen wel zorgt voor een wat ‘lege’ foto helaas.
Ook werden diverse machines gedemonstreerd en werden ook net meerdere Flexotels gelost en ‘uitgevouwen’ Dit laatste was geen onderdeel van de Velddag, maar trok zeker bekijks. Vogelaar Fruitcultures is momenteel al met 50 man aan het plukken in de vroege perenrassen.
In een volgend Fruitteelt-nummer volgt meer nieuws vanaf de Velddag

Gedurende de rondgang door de boomgaard kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Rode peren pilot;
  • Chemische vruchtdunningsproef;

    Fotobijschrift: René Bal van Delphy geeft toelichting bij de HSS spuit in combinatie met spuiten op boomniveau. Verder kwam tijdens de machinedemonstratie nog aan bod: Taakkaart gestuurd spuiten Munckhof, in combinatie met perenknopkever analyses; IQuus, GPXsolutions autonoom rijden en spuiten en GOtrack, autonoom rijden.

  • Kansen metselbijen;
  • Groeiregulatie, in combinatie met smart farming strategie op boomniveau;
  • Perenbladvlo-bestrijding in combinatie met PCFruit-model;
  • Toelichting Intelligenter Fruit Telen.

 

 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 13 augustus 2020 - 17:16