Bij de bestrijding van de perenknopkever kan tot 90 procent van het middel worden bespaard dankzij locatiespecifiek spuiten. Munckhof Fruit Tech Innovators ontwikkelde samen met Delphy en Aurea Imaging een nieuwe techniek waarmee plaatsspecifiek op basis van dronebeelden wordt gespoten.
Fruittelers die willen werken volgens deze techniek, leggen eerst met een drone, die is uitgerust met gps-techniek en slimme sensoren, de situatie in de boomgaard vast. Daarna wordt samen met een adviseur aan de hand van de beeldopnames bekeken welke spuitstrategie voor bijvoorbeeld perenknopkever, bloesem- of vruchtdunning, ziektebestrijding of groeiregulatie wordt ingezet. De beeldkaarten worden omgezet in digitale taakkaarten die door de spuitcomputer kunnen worden uitgelezen. En met de precisietechniek van Munckhof kan vervolgens automatisch op boomniveau worden gespoten.

De spuitapplicatie werkt op basis van Isobus Plug&Play communicatietechniek. Daardoor kan het Munckhof spuitsysteem eenvoudig communiceren met displays en gps-besturingen van merken als Müller, Topcon en Raven. Ook koppeling aan Agromanager is mogelijk.

De precisietechniek van Munckhof is nu een optie die toegevoegd kan worden op de alle VariMAS-spuitsystemen. De nieuwe techniek zal in de toekomst nog verder uit te breiden zijn met nieuwe functies.

 

Dit bericht is geplaatst op maandag 12 oktober 2020 - 11:51