Dit najaar gaat het project ‘Precisiefruitteelt van onderzoek naar praktijk’ van start. Doel van dit vierjarig project is dat meer fruittelers daadwerkelijk gebruik gaan maken van nieuwe cameratechnieken om het gewas te volgen, de oogst te registreren, plaatsspecifiek te spuiten of te wortelsnijden.

De kennis wordt onder meer in de praktijk gebracht via demo’s op Proeftuin Randwijk en op fruitteeltbedrijven in diverse regio’s. Aan deze demo’s worden drie studiegroepen gekoppeld van 10 à 15 personen. Per studiegroep worden op één fruitteeltbedrijf praktijkdemonstraties uitgevoerd en worden circa drie bijeenkomsten per jaar georganiseerd.

Wilt u dat uw bedrijf demobedrijf wordt of wilt u deelnemen aan één van de studiegroepen? Neem dan contact op met NFO-Innovatiemakelaar Patricia Hoogervorst via tel. (06) 27 35 22 24 of via phoogervorst@nfofruit.nl. Lees voor meer informatie ook het bericht over dit project op nfofruit.nl.

Het project is een zogenaamd Kennis op Maat project dat NFO en WUR bij Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal hebben aangevraagd. Naast NFO leveren ook Aurea Imaging, Munckhof Fruit Tech Innovator, Q-Ray en Aeres Tech Productions een bijdrage aan dit project. Ook Fruitvooruit steunt dit project.

Dit bericht is geplaatst op maandag 12 oktober 2020 - 11:58