De Fruit Tech Campus heeft een bijzondere vermelding ontvangen tijdens de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs op donderdag 21 april. Deze prijs werd uitgereikt op de Floriade in Almere, waar ook de Fruit Tech Campus zichtbaar is.

Voorzitter Van Ginkel nam het woord om, in het bijzonder, de Fruit Tech Campus te benoemen: De Fruit Tech Campus speelt een belangrijke rol in de kennisontwikkeling in de sector en verdient het om in de schijnwerpers te staan. We willen voor nu en in de toekomst een aantrekkelijke sector zijn om in te werken, waarvoor verduurzaming, digitalisering en innovatie belangrijke factoren zijn. Hierin draagt de Fruit Tech Campus bij. Daarom vindt de jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs deze organisatie een bijzondere vermelding waard.”

Het benoemen van de Fruit Tech Campus is onderdeel van de themaprijs Robotisering en Datagedreven Tuinbouw.

Tuinbouw Ondernemersprijs 2022
De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de onderneming die het beste bijdraagt aan de ontwikkelingen binnen de tuinbouw. Deze editie, de 35e prijsuitreiking, stond in het teken van hoe robots en data de toekomst van de tuinbouw vormgeven en welke impact de huidige energiecrisis en geopolitieke situatie hebben op onze sector.
Dit jaar werden er twee prijzen uitgereikt, de Tuinbouw Ondernemersprijs maar ook de themaprijs Robotisering en Datagedreven Tuinbouw. De Fruit Tech Campus feliciteert Gearbox en Wijnen Square Crops met hun winst!

Fruit Tech Campus op de Floriade
De Fruit Tech Campus is dit jaar te vinden op  de Floriade. Op het fruitperceel naast de congreshal bevindt zich de inzending van LTO Nederland. Een onderdeel van het perceel is de boomgaard van de toekomst. De Fruit Tech Campus laat hier de toekomst van de fruitteelt zien door middel van een artist impression van een drone en plukrobot. U vindt ons op kavel 148.

De Floriade is t/m 9 oktober open voor bezoekers.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 26 april 2022 - 12:02