Op pagina 17 in deze Fruitteelt staat een artikel over de aanpak van perenbladvlo. Een van de manieren om vijanden van de perenbladvlo te lokken, is bloemstroken aanleggen in de grasbaan. Uiteraard moet het gras wel gewoon gemaaid worden. Een gazonmaaier met smal maaidek kan uitkomst bieden, maar er zijn ook diverse bloemstrookbesparende maaiers op de markt.

  • Humus maaier, type OMB (Gebr. Bonenkamp): hydraulisch en aftakas-aangedreven. Eén mes per kap. De middelste 40 cm kan gelift worden; de machine kan ook volvelds Kosten ongeveer € 10.000,-.
  • Flowermaster (Van Wamel): hydraulisch aangedreven. Eén mes per kap (afgeleide van Solo Swing model), denkende schijf. De units kunnen ook tegen elkaar aan geschoven worden voor ‘volvelds’ maaien, maar de middelste centimeters worden dan niet meegenomen. De adviesprijs bedraagt € 7.600,-.
  • Aedes met de BAS-serie uit Italië (WP Agrosystems België). Aftakas-aangedreven, twee vaste maaidekken met een tussenruimte van 80 cm.

Het prototype GB Varimow van Gebr. Bonenkamp en de maaier waar het Italiaanse bedrijf Fischer aan werkten, zijn weer van het toneel verdwenen.

Dit bericht is geplaatst op maandag 27 mei 2019 - 10:22