Een enthousiast team van fruittelers en vrijwilligers heeft afgelopen vrijdag in Amsterdam een positief visitekaartje van de fruitsector afgegeven. De actie was onderdeel van de Boer & Burger Brunch van het Landbouw Collectief, waar ook de NFO deel van uitmaakt.
In totaal waren er zo’n 250 vrijwilligers uit alle landbouwsectoren, van visserij tot kippensector en van fruitteelt tot melkveehouderij, bij de actie betrokken. Fruittelers deelden Elstar, Conference en Schulp-sap uit op De Dam en het Rokin. “Ontzettend veel mensen hebben kennis gemaakt met wat de sector te bieden heeft. En er was veel gelegenheid om in gesprek te gaan met de mensen. Vanuit de burgers is er veel sympathie voor de fruittelers. We hebben een goed verhaal te vertellen en ik hoop ook dat als mensen de volgende keer voor het schap staan bewuster nadenken en kiezen wat ze kopen. Het was een zeer geslaagde en publieksvriendelijke actie”, besluit NFO-voorzitter Gerard van den Anker, die ook bij de actie aanwezig was.
Bekijk hier een video van de uitdeelactie:

Verbinding tussen boer en burger op Findfarm.nl
In aanloop naar de landelijke protestdag van Farmers for Defence is de website findfarm.nl gepresenteerd. Op deze website kunnen burgers eenvoudig de dichtstbijzijnde boerderijwinkels in hun omgeving vinden. De site is opgezet speciaal voor de actiedag op 18 december, maar zal ook daarna actief blijven. Op dit moment kunnen geen bedrijven meer worden toegevoegd aan findfarm.nl, maar na de actiedag is dit weer wel mogelijk.
Findfarm is opgezet in samenwerking met FDF en met hulp van digi-farmers.nl. Kijk voor meer informatie op Facebook.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 17 december 2019 - 21:37